Presa-teasc struguri
Presă struguri pentru cel mai gustos vin!
Obțineți și ultima picătură de must cu o presă struguri de calitate! Fie că vă doriți un teasc struguri (presă pentru struguri manuală), fie că sunteți în căutarea unei prese hidraulice, BRONTO vă pune la dispoziție utilaje eficiente și robuste pentru ca dvs. să obțineți cel mai gustos vin!
Nume
Cod produs
Status
Pret cu TVA inclus
Cantitate
0 produse In Comanda
Total: 0 Lei
Pentru a adauga produse in comanda, trebuie sa fii autentificat
Pentru ca aroma strugurilor să rezulte într-un vin de calitate superioară, aceștia sunt supuși unor procese complexe de vinificație. După ce au fost zdrobiți și lăsați la fermentație (vă recomandăm să îi lăsați aproximativ 5, până la 7 zile, în funcție de soi), strugurii vor fi puși în presă. Cu ajutorul acesteia, până și ultima picătură de must va fi... „fructificată”.
De ce să utilizați o presă struguri?
Lichidul poate fi separat și în mod natural de pulpele de fruct, însă procesul este unul anevoios și nu prezintă eficiența dorită de gospodari. O presă pentru struguri, cunoscută și sub denumirea de teasc struguri, vă ajută să separați sâmburii, coaja și pulpa fructului de must - viitorul dvs. vin. Procesul devine astfel mai rapid și considerabil mai eficient!
Tipuri de presă pentru struguri - Recomandările BRONTO
În funcție de o serie de criterii, puteți opta pentru un teasc struguri (presă struguri manuală) sau pentru o presă struguri hidraulică. Care sunt diferențele?
O presă struguri manuală presupune aplicarea unei presiuni asupra strugurilor de sus în jos. Mai exact, strugurii zdrobiți și fermentați sunt așezați în coș, iar două bucăți de lemn sunt amplasate deasupra lor (formând un cerc). Deasupra lor, se așează alte bucăți de lemn, iar cu maneta centrală se exercită presiune pentru a stoarce sucul din struguri.
În catalogul BRONTO veți găsi diverse modele de presă struguri manuale, atât pentru uz la nivelul gospodăriei, cât și pentru utilizare semi-profesională. Acestea sunt produse de compania Szentkiraly, au diametrul coșului cuprins între 205 și 325 mm, iar capacitatea acestuia este de 8, 20, 32, respectiv 43 litri. În funcție de cantitatea de struguri și timpul de care dispuneți, este bine să țineți cont și de debitul maxim al acestor prese: între 80 și 160 kg / oră. În funcție de model, greutatea acestor prese este cuprinsă între 11 și 21 kg, putând fi depozitate și manevrate cu ușurință.
O presă struguri hidraulică este mult mai ușor de utilizat și mult mai rapidă. Dacă în cazul unui teasc struguri, poate deveni obositor să acționați manual acel mâner central, cu presa hidraulică nu veți întâmpina astfel de probleme. Sucul de struguri este obținut, în acest caz, prin exercitarea unei presiuni echilibrate, dinspre centru către exterior.
Presa pentru struguri hidraulică este, de cele mai multe ori, utilizată la nivel profesional. Vorbim aici de o capacitate a coșului de sute de litri, după cum este și cazul produselor marca Omac din catalogul BRONTO (210 litri, respectiv 320 litri). De asemenea, greutatea acestor utilaje este și ea pe măsură, cântărind 240 - 350 kg și necesitând astfel un spațiu adecvat pentru depozitare. Cu o eficiență sporită, o presă struguri hidraulică duce pasiunea la următorul nivel!