GHID pentru alegerea motouneltei de tuns gazonul

Nu există două grădini identice. Unii abia aşteaptă să ajungă să-şi întreţine gazonul, în timp ce pentru alţii această activitate este o simplă necesitate.

Un lucru însă este cert: Alegând unealta potrivită, munca poate deveni distractivă!

La noi sigur veţi găsi produsul ideal necesităţilor dumneavoastră!

Alegerea maşinii de tuns gazon adecvate

Mărimea gazonului

Pentru stabilirea lăţimii de tăiere necesare, corespunzătoare perimetrului de gazon, vă rugăm consultaţi graficul de mai jos:

img1

Configuraţia terenului
Alegeţi o maşină de tuns gazon cu tracţiune proprie şi cu roţi mari pe spate, dacă terenul este denivelat, având suprafaţa neregulată, ori cu locuri greu accesibile.
Mărunţire…Colectare…Evacuare

 marutire Prin mărunţire, resturile de iarbă cad înapoi pe gazon, iar prin conţinutul lor de nutrienţi constituie un îngrăşământ natural.
 colectare Maşinile cu colectare în coş asigură un gazon curat şi îngrijit.
 evacuare O maşină cu evacuare în lateral sau cu degajare liberă în spate este benefică în cazul gazonului umed sau cu iarbă înaltă.Ø Multe din maşinile noastre oferă oferă simultan două, trei sau toate cele 4 funcţiuni de tăiere, marcate cu indicativele 2-in-1, 3-in-1 sau 4-in-1.
 evacuare2


RECOMANDARE produs complementar maşinii de tuns gazon:

 trimer  trimer electric: serveşte pentru finisarea gazonului pe margini, lângă borduri şi pereţi, în jurul altor plante şi alte locuri greu accesibile!        NU se pretează singure în sine pentru întreţinerea gazonului    !

 

Alegerea tractoraşului de tuns gazon adecvat

Mărimea gazonului

Perimetrul gazonului este factorul cheie în alegerea produsului optim. Pentru stabilirea lăţimii de tăiere necesare, vă rugăm consultaţi graficul de mai jos:

img2

Configuraţia terenului
Alegeţi un tractoraş cu roţi late şi cu putere ridicată, dacă terenul este denivelat. Masa de tăiere flotantă a maşinilor noastre se pretează excelent la suprafeţe neregulate, copiind eficient terenul.
Colectare…Evacuare Mărunţire

 123 Pentru o tăiere profesională resturile de iarbă sunt colectate, cu posibilitatea compostării lor ulterioare.La toate modele cu evacuare în spate coşul se poate goli uşor şi confortabil, din scaun.
Prin echiparea cu deflector este posibilă evacuarea în lateral sau degajarea liberă în spate. Este metoda recomandabilă dacă resturile de iarbă pot să rămână pe teren.
Mărunţirea prezintă avantajul fertilizării naturale a solului cu resturile tăiate de iarbă, prin conţinutul lor de nutrienţi. Mărunţirea este recomandabilă vara pentru a preveni uscarea gazonului. Aproape fiecare model poate fi dotat cu acest kit.

 


Transmisia

 a  b  c  d
Transmatic Schimbarea vitezelor din mers. Alegeţi treapta dorită de viteză. Prin apăsarea şi eliberarea pedalei veţi putea controla dinamica tractoraşului. HydrostaticTransmisia hidrostatică permite controlarea manevrelor cu maximă fineţe şi precizie. Viteza este continuu variabilă prin apăsarea progresivă a pedalei de comandă.

 

 

Cu consideratie
Bartha  Sándor, director tehnic